Sportprogramma


Sporten

Het is cruciaal dat een medewerker die de WRKFiT methode doorloopt een intensief sportprogramma volgt.

Sporten blijft voor veel mensen een inspanning en de kans op afhaken is groot. In ons centrum leren wij mensen hoe zij sport kunnen opnemen in hun wekelijkse ritme. Dat is belangrijk om het vol te kunnen houden. Voor het fit krijgen van medewerkers zetten we diverse interventies in i.c.m. kracht- en conditietraining op een hoog (geautomatiseerd) niveau.

Door intensief te sporten worden er in het lichaam stoffen aangemaakt, zoals endorfine en dopamine. Deze stoffen stimuleren de positieve houding van de medewerker.

Naast dat de medewerker door voldoende sporten minder ziek zal zijn versterkt het sportprogramma ook het effect van bevlogen zijn door het ontdekken van verborgen talenten.

Ik wil meer weten over het sportprogramma

Sportprogramma WRKFiT

WRKFiT ben je pas als je zowel mentaal als lichamelijk fit bent.

Het één kan niet zonder het ander. Je houdt een goed gevoel over aan sporten en je krijgt er meer energie van. Je wordt dus fit en vitaal! Lichamelijke fitheid draagt bij aan psychische gezondheid. Dit heb je nodig om in het dagelijkse leven én in je werk optimaal te kunnen functioneren en presteren.

Balans houden

Het is van belang om je sportprogramma goed te balanceren. Zoals met alles kunnen mensen ook te zwaar sporten. Dan krijgen ze klachten in plaats van  energie en nieuw elan. Ieder mens reageert namelijk anders op inspanning. Ook het tijdstip van inspanning is belangrijk voor de intensiteit van de training. Ons sportprogramma biedt daarom de optimale balans tussen inspanning en ontspanning.

Ervaren personal coaches en trainers stemmen het programma af op de specifieke mogelijkheden op het juist moment voor de individuele persoon.

Vele factoren zijn van invloed op de fysieke conditie van de individuele mens en daarmee op zijn of haar draaglast en draagkracht.  Het WRKFiT sportprogramma is daarom afgestemd op jouw mogelijkheden, zelfs als je in een groep traint.

Delen is leuk!