Een loopbaan beweegt. 

Het woord loopbaan bestaat uit 2 woorden “loop” en “baan”. Beide woorden hebben iets te doen met bewegen. “Loop” met lopen en “baan” met bijvoorbeeld een achtbaan of beter nog “zich een weg banen”.

Een loopbaan staat eigenlijk nooit stil. Want al verander jij niet van functie, dan nog zijn er tal van veranderingen in het bedrijf waar je werkt. Meestal worden jouw taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden met enige regelmaat aangepast aan de veranderde situatie. Soms ben je er blij mee, soms ook helemaal niet.

Of je nu wel of niet bewust met je loopbaan bezig bent, er zit altijd beweging in. Soms is het nodig om een sprong te maken om verder te komen. Dat kan komen omdat je het zelf wel gezien hebt en iets anders wilt. Het kan ook zo zijn dat er omstandigheden buiten jezelf zijn die je er min of meer toe dwingen om je opnieuw te oriënteren op je toekomst. Meestal maak je dan geen kleine stappen, maar grotere sprongen in je loopbaan.

Hoe dan ook, in die ruim 40 jaren dat je werkt, kom je dit tegen en dan kun je er maar beter mee aan de slag gaan, dan af te wachten wat er toevallig op je pad komt.

Delen is leuk!